Nu er det muligt at komme helt tæt på en af de mest spektakulære byggepladser i Aarhus. ARoS og Aarhus Kommune inviterer til "Åben byggeplads" lørdag den 25. februar kl. 10-14, så alle kan få mulighed for at have stået på pladsen, hvor kunstværket ’The Dome, a Skyspace by James Turrell’ bliver opbygget.

Byggepladsens meget synlige centrum er det enorme hul, som i løbet af de seneste måneder er blevet gravet på Officerspladsen ved ARoS og Musikhuset.

”The Next Level bliver et af de mest spektakulære kunstværker af sin slags. Når man står i midt i hullet og kigger op på regnbuen, får man en fornemmelse af værkets storhed, som ikke kan beskrives, men skal opleves ved selvsyn. Jeg håber derfor, at rigtig mange aarhusianere vil tage imod invitationen til at få en helt unik oplevelse, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

The Next Level er udviklet i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects og består af flere elementer: Et udbygningsprojekt bestående af et underjordisk galleri på 1000 kvadratmeter og det gigantiske værk ’The Dome, a Skyspace by James Turrell’, der med sin loftshøjde på 15 meter, en diameter på 40 meter og et kig til det uendelige himmelhvælv, vil byde på en international unik kunstoplevelse.

”Siden 1. spadestik den 15. juni sidste år har det, fra vinduerne på ARoS, været fantastisk at følge det flow der har været af kraner, arbejdere og lastbiler der systematisk har arbejdet sammen og skabt den kæmpe udgravning der på nuværende tidspunkt står færdig og danner basen for udvidelsen af The Next level. Jeg har undervejs været på pladsen, set rundt og set op, det er en helt særlig følelse at stå midt på byggepladsen, midt i ”hullet” og fornemme formatet af det unikke der er ved at blive skabt. Vi vil gerne give alle mulighed for at opleve og fornemme størrelsen inden vi går til næste fase, afslutningen på byggeriet og skabelsen af ’The Dome, a Skyspace by James Turell’. Det bliver et kunstværk for Aarhus, for ARoS, af sublim effekt og monumentalitet - hvor Turrell vil fordybe publikum i lysets og farvernes skiftende virkninger og fremkalde en særpræget, følelsesmæssig, åndelig og fysisk oplevelse af tid og rum hos os alle sammen." siger Rebecca Matthews, Museumsdirektør på ARoS  

Det har krævet 1.400 vognlæs at flytte de 40.000 kubikmeter jord, der er gravet væk. 

’The Dome, a Skyspace by James Turrell’ opbygges af 30 glasfiber skaller. Skallerne, der hver er 22 meter lange, samles med 3.600 boltesamlinger på byggepladsen. Byggeriet begynder i løbet af foråret.

Praktisk information:

  • Arrangementet er gratis, husk fornuftigt fodtøj, da det er en byggeplads.
  • Der vil ikke være billetbestilling, men der kan være tidspunkter, hvor vi må vente, indtil andre gæster forlader byggepladsen, før nye kan komme ind.
  • Indgang fra ARoS Alle, mellem Musikhuset og ARoS. Indgangen vil være skiltet.
  • Der vil være guider på pladsen og skilte med information.