Gå til hovedindhold

Stor donation fra Salling Fondene

Købmand Herman Sallings Fond har doneret 20 millioner kroner til omdannelse af Musikhusparken. Donationen skal blandt andet sikre en ny og mere bæredygtig skøjtebane og en sjov og spændende legeplads. Dermed støtter donationen op om de helt store ønsker fra den omfattende borgerinddragelse i forbindelse med udvikling af fremtidens Musikhuspark.

 • Læs op

Indhold

  Lørdag formiddag blev den udendørs skøjtebane i Musikhusparken åbnet med et brag af en nyhed. Næstformand i Købmand Herman Sallings Fond Karin Salling og rådmand for Kultur og Borgerservice Mahad Yussuf kunne afsløre, at de mange skøjteløbere godt kan begynde at glæde sig til en ny og topmoderne skøjtebane. Skøjtebanen er en del af den samlede donation på 20 millioner kroner, der er med til at omdanne Musikhusparken til en nærværende grøn bypark i international klasse. 

  - Musikhusparken er Aarhus' grønne hjerte og en af byens mest fremtrædende pladser. I Salling Fondene er vi glade for at kunne bidrage til at gøre parken til et aktivt og levende samlingspunkt. Skøjtebanen og legepladsen vil gøre hverdagen lidt bedre for mange aarhusianere og byens gæster, siger næstformand i Købmand Herman Sallings Fond Karin Salling.

  Salling Fondene donerer samlet 20 millioner kroner til omdannelsen af Musikhusparken. Donationen er givet til en ny skøjtebane, en legeplads og færdiggørelsen af parken, så den hænger smukt sammen med James Turrells monumentale værk 'The Dome, a Skyspace by James Turrell'.

  Langs ARoS’ vestfacade etableres et åbent, græsbelagt areal, hvor der er plads til leg og bevægelse på byens nye sjove og attraktive legeplads. Legepladsen er med til at gøre parken til et oplagt udflugtsmål for familier og tilbyde et rart, velfungerende opholdsrum i hverdagen.

  - Det er fantastisk, at Salling Fondene med den flotte donation sikrer, at vi kan imødekomme de største ønsker, som aarhusianerne er kommet med i forbindelse med den omfattende borgerinddragelse. Vi får en levende park og et grønt og bæredygtigt åndehul midt i Aarhus. Jeg vil gerne på hele byens vegne takke fonden for endnu engang at gøre Aarhus endnu bedre, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Mahad Yussuf.

  I forbindelse med konkurrencen om at skabe fremtidens Musikhuspark inviterede Aarhus Kommune 10.000 aarhusianere til at komme med idéer til dens udformning via en spørgeskemaundersøgelse. 80 studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole spurgte brugere af parken, hvad de drømte om, og 446 borgere indtalte deres gode idéer til fremtidens park i telefonbokse, der blev stillet op i Musikhusparken. Højt på ønskelisten lå en legeplads til børn og bevarelse af skøjtebanen, hvilket nu bliver en realitet.

  Den nye Musikhuspark skal efter planen stå klar i 2025 samtidig med åbningen af udvidelsen af ARoS med The Next Level. 

  Den nye park

  Den nye Musikhuspark er tegnet af den aarhusianske tegnestue Schønherr. 

  Schønherr har tegnet en smuk og tidsløs bypark med en række elementer, der bliver nye, spændende destinationer i Aarhus.

  Parken har både frodige områder med plads til hyggeligt hverdagsophold, åbne og luftige græsarealer med plads til events, fællesskab og bevægelse, ikoniske kunstinstallationer som James Turrells monumentale The Dome og et nyt, legende vandværk af Morten Stræde, en spændende ny legeplads mellem ARoS og Musikhuset for børnefamilierne og mulighed for i vintermånederne at komme på glatis på den nye bæredygtige skøjtebane, der er designet specielt til parken.

  Sidst opdateret: 11. december 2023