Her bliver hovedattraktionen ’The Dome, a Skyspace’ – verdens største skyspace af sin slags, hvor aarhusianerne får direkte udsyn til himlen gennem en seks meter bred åbning i loftet. Ifølge kunstneren bag, James Turrell, vil værket skabe en klar forbindelse mellem himmel og jord, sanser og tanker.

’The Dome, a Skyspace’ får en loftshøjde på 16 meter og en diameter på 40 meter. Selvom det kan være svært at forestille sig, hvordan det enorme byggeri kommer til at tage sig ud i landskabet, så gemmer der sig et hint midt i Aarhus. For tager byens borgere et kig ind bag byggeriets barrierer, når de passerer gennem Musikhusparken, så markeres det kommende vartegn med en sort stribe og ordene ’Top Dome’. Og det er ganske rigtigt en markering af, hvor toppen af kuplen vil placere sig.

I skabelsen af det underjordiske udstillingsgalleri har man gravet 40.000 kubikmeter jord væk. Aarhus Kommune er bygherre. Projektet er støttet af Ny Carlsbergfondet, Salling Fondene, Aarhus Kommune og en privat anonym donation.